Kesän anteja

Metsä ja sanko, se on juuri nyt arvossaan. Toinen joutuu sinne, moni pääsee ja joillakin on sinne kova ikävä. Kuuluupa joku kylillä ja lehdissä huudelleen, että kansallinen kampanja marjastamisesta tulisi järjestää, kun varsinkin teolliseen jalostukseen kerätyn marjan osuus uhkaa tippua selvästi. Perinteisen metsämarjan keruun organisointi on vaatinut uudenlaisia keinoja ja ostopisteitä (sekä marjakavereita!) onkin järjestetty eri puolille Suomea.

Itse pidän tämän ajan yhdestä parhaimmasta tuotteesta, mustikasta, kovasti. Olen vain niin hidas keräämisessä, ettei myyntiin asti tuotetta jouda. Kerään hitaasti istumalla keskellä puskaa käsin, yksitellen ja suoraan roskattomasti, joten omaan pakkaseenkin tuote päätyy varsin verkkaisella tahdilla. Tehokkaampi poimija saattaisi pitää touhua varsin tuottamattomana.   

Onneksi tehokkuutta ei tarvitse joka paikassa korostaa. Marjan poiminta on minulle ennen kaikkea hiljentymistä metsässä ja tuulen huminan kuuntelemista, josta saa hyvän mielen ja ehkä rasian herkkuja pakkaseenkin.

Toivottavasti kaikille metsään haluaville on löytynyt mahdollisuus siihen. Jos ei, niin käsi pystyyn. Josko rohkea asiasta kertoja löytäisi (marja)kaverin. 

Meillä tapahtuu

Tässä tuoreimpia kuulumisiamme sekä muuta ajankohtaista ja kiinnostavaa sisältöä.