Hae asukkaaksi

Lahden vanhusten asuntosäätiö tarjoaa esteettömiä, yhteisöllisiä ja kohtuuhintaisia koteja lähellä palveluita ja Lahden keskustaa. Senioritalojemme ja palvelukeskuksiemme tilat ovat viihtyisiä, ajantasaisia ja toimivia. Asuntomme ja talojemme yhteiset tilat on suunniteltu niin, että ikääntyminen on helppoa ja turvallista.

Omaehtoista asumista omassa kodissa

Meillä voi elää omannäköistään arkea. Asukkaamme voi hankkia taloissamme toimivia ateria-, kotihoito-, hyvinvointi- tai kuntoutuspalveluita. Säätiön lounaskahvilan löydät neljästä palvelukeskuksestamme. Tiloissamme toimii useita palveluntuottajia ja heidän tuottamiinsa palveluihin voit tutustua enemmän täällä

Säätiöllä asuessa on mahdollisuus yhteisölliseen toimintaan ja tapahtumiin. Säätiön asukasohjaajien tehtävänä on edistää Lahden vanhusten asuntosäätiön asukkaiden hyvinvointia taloissa auttamalla asukkaita yhteisöllisyyden ja yhteisen toiminnan luomisessa. Asukasohjaajamme tekevät asumisneuvontaa sekä palveluohjausta asukkaillemme tarpeen mukaan.

Onnelanpolun asukas.

Hakijan valintaperusteet

Noudatamme asukasvalinnassa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) valintaperusteita, joista voi lukea lisää täältä. Hakijan tulee olla täyttänyt 55 vuotta ja saada pysyvää eläkettä. Asuntoa voi hakea myös vammaisen lapsensa kanssa.

Edellä mainitut edellytykset täyttävien hakijoiden keskinäinen etuoikeus määräytyy hakijoiden asunnontarpeen mukaan. Valinnassa painotetaan terveydellisiä, sosiaalisia, tulo- ja varallisuustasoon sekä asumisen olosuhteisiin liittyviä syitä.

Hakeminen

Hakuprosessi alkaa asuntohakemuksen täyttämisellä ja toimittamalla pyydetyt liitteet toimistoomme. Asuntohakemus on mahdollista täyttää sekä sähköisenä että tulostettavana versiona.

Hakemuslomake liitteineen toimitetaan säätiön toimistoon, joka sijaitsee Hyvinvointikeskus Wanhan Herran tiloissa, osoitteessa Laaksokatu 17, 2. krs, 15140 Lahti. Toimiston asiakaspalveluajat ovat arkisin maanantaista perjantaihin klo 9:00-12:00.

Hakemukseen tarvittavat liitteet

  1. Kiinteistönvälittäjän kirjallinen selvitys hakijan kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden myyntiarvosta, mikäli omistaa näitä kokonaan tai osaksi.
  2. Viimeisin esitäytetty veroilmoitus, josta ilmenee eläkkeiden ja mahdollisten muiden tulojen bruttomäärä kuukaudessa sekä maksaja.
  3. Vapaamuotoinen lääkärin tai muun asiantuntijan (esim. kotihoidon) lausunto hakijan terveydentilasta tarvitaan haettaessa Laaksokadun, Harjulankadun tai Sammonkadun kohteisiin millä tahansa syyllä. Mikäli asunnon hakemisen perusteena ovat terveydelliset syyt, tarvitaan vastaava lausunto kaikkiin säätiön kohteisiin.
  4. Jäljennös irtisanomisilmoituksesta, mikäli asunto on irtisanottu.

Säätiön nettisivujen kautta sähköisesti lähetetyn hakemuksen liitteet tulee myös toimittaa säätiön toimistoon postitse tai käymällä toimistossa.

Hyväksytty hakemus on voimassa 6 kuukautta. Asuntohakemus tulee uusia tämän jälkeen ottamalla yhteys asuntosihteeriin puh. 044 7354 004 tai vuokraus@lvas.fi.

Tutustu tarjoamiimme asuntoihin

Lue lisää senioritaloista ja palvelukeskuksista. Pääset tutustumaan jokaiseen kohteistamme.
Tutustu asuntoihin

Meistä

Hyvää asumista jo yli 55 vuotta. Lue lisää toiminnastamme.
Tutustu meihin