Kyösti Kallion katu 9 B, Kartanonkulma

Säätiön Kartanonkulman ja Avain Yhtiöt Oy:n kahden asuntoyhtiön yhteinen asuntokortteli sijoittuu keskeiselle paikalle Ranta-Kartanoon vain kivenheiton päähän kaupungin torista. Talossa on yhteisessä korttelissa säätiön seniorivuokra-asuntojen lisäksi vuokra-asuntoja sekä ASO-asuntoja kaiken ikäisille.

Tavanomaista asumista laajemmat kolmen toimijan yhteiset tilat on tarkoitettu kohtaamiselle; läheisten, tuttujen naapurien ja tuntemattomienkin. Talosta löytyvät tilat kuntoiluun, työskentelyyn ja niin vapaamuotoiseen kuin järjestettyyn tapaamiseen. Korttelin viihtyisä sisäpiha mahdollistaa turvallisen ulkoilun ja viihtymisen. Talossa on tilava ja ilmainen pesutupa lähellä yhteistä olohuonetta. Pesutuvassa on 4 pyykinpesukonetta ja pyykin kuivaamista varten 4 kappaletta kuivausrumpuja. Säätiön asunnoissa ei pääosin ole saunoja, mutta yhteisen pihasaunan tunnelmaa ei voi ohittaa. Pihasaunan terassi avautuu korttelin yhteiselle sisäpihalle. Saunaan voi vuoron sujuvasti varata yhteisen varausjärjestelmän kautta ja sitä kautta löytyy myös linkki kotona tarvittaviin palveluihin.

Asunnoista on hienot näkymät kohti Kisapuistoa ja Vesijärveä sekä Fellmanninpuistoa. Kodit ja talon yhteiset tilat ovat esteettömiä ja varusteltu mm. liikkumista helpottavin apuvälinein. Kaikissa asunnoissa on tiskikoneet, märkätiloissa on sähkötoiminen mukavuuslattialämmitys, jonka kustannukset menevät asukkaat sähkönkulutuksen mittaukseen. Huoneistokohtainen vesimaksuennakko on 20€/henkilö/kuukausi. Talosta löytyy säilytystilaa niin sähkömopoille, pyörille kuin apuvälineille. Korttelin autohalliin sijoittuvia autopaikkoja on varattavissa yhteensä 21. Lämpimien autopaikkojen hinnat ovat 70€/kk.

Monisukupolviseen yhteisöllisyyteen nojaavassa asumisessa voi vetäytyä oman kodin yksityisyyteen, mutta yksinäisyyttä ei tarvitse potea. Apua säätiön asukkaat saavat tarvittaessa asukasohjaajilta ja asukkaita toivotaankin aktiivisesti mukaan edistämään talon yhteisöllistä toimintaa.

Yksiöt

25,5–36 m2

Kaksiot

49,5–56,5 m2

Saunallinen kolmio

68,5 m2

Vuokrat

457–1 081 €/kk  

Asuntoja yhteensä

74

Etäisyydet

  • Kirjasto 1,6km
  • Teatteri 1,8km
  • Kauppa (K-Market) 550m
  • Tori 850km
  • Lahden kaupunginsairaala 1,6km
Virtuaalikävely Kartanonkulman 50,5 m2 kaksioon.

Tutustu tarjoamiimme asuntoihin

Lue lisää senioritaloista ja palvelukeskuksista. Pääset tutustumaan jokaiseen kohteistamme.
Tutustu asuntoihin