Meistä

Lahden vanhusten asuntosäätiö on perustettu vuonna 1964 Lahden kaupungin toimesta. Kun säätiö perustettiin, sen ensisijaisena tavoitteena ja toiminnan perustana oli tuottaa kohtuuhintaista asumista ikääntyneille. Tämän perusajatuksen äärellä olemme edelleen tänä päivänä, yli puoli vuosisataa myöhemmin, kun tuotamme toimivaa asumista ja asumiseen liittyviä palveluita hyvää ikääntymistä edistävissä ympäristöissä. Strategiassamme 2018-2022 olemme määrittäneet: ”Säätiön tavoitteena on tuottaa ikäihmisten toiveiden mukaista, kohtuuhintaista asumista, joka vastaa ikääntyneen tarpeisiin elämän loppuun asti.” Säätiön toimisto sijaitsee hyvinvointikeskus Wanhan Herran tiloissa.

Olemme voittoa tavoittelematon säätiö ja kaikki toiminnastamme kertyvät tuotot käytetään asukkaiden hyväksi. Yhteiskunnallisena yrityksenä olemme ja elämme asukkaitamme varten. Haluamme olla esimerkillinen toimija ja tiennäyttäjä siinä, millaista on ikääntyneiden hyvä asuminen Suomessa. Tavoitteenamme on, että säätiön kodit ovat saavutettavia asumisen ja palveluiden kortteleita, joissa asumisen ympäristö on esteetön ja ihmisten kohtaamiselle on tilaa ja mahdollisuus.

Hyvää ja esteetöntä elämää

Toimintamme perustuu turvallisuuteen, toimivuuteen, yhteisöllisyyteen, viihtyisyyteen ja esteettömyyteen. Poistamme tiloista kynnykset, mutta meille esteettömyys tarkoittaa myös selkeää ja ymmärrettävää kommunikointia, syrjäytymisen ja yksinäisyyden ehkäisyä, mukaan ottamista ja aitoa yhteisöllisyyttä, jokaisen omilla ehdoilla tietenkin. Säätiön arvot ovat ihmisarvon kunnioittaminen, luotettavuus ja innovatiivisuus.

Laaja yhteistyöverkosto

Asuntojen rakentamiseen saamme tukea Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA) sekä Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA). Meillä on kattava yhteistyöverkosto, ja kuulumme mm. Vanhustyön keskusliittoon, Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valliin, RAKLIiin, Kiinteistöliittoon, Isännöintiliittoon, Kohtuuhintaisten vuokra- ja asumisoikeustalojen omistajat – KOVA ry:n, Suomen Asuntoliittoon sekä eurooppalaiseen sosiaalisen asuntotuotannon verkosto EFL:n (European Federation for Living). Tiloissamme toimii laaja joukko muita palveluiden tuottajia, kuten Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä, Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatrinen säätiö sr (Mente), Jyränkölän Setlementti, Lahden Lähimmäispalvelu ry, Yrjö ja Hanna Kodit sekä Sivina. Säätiön omistamasta kiinteistökannasta neljäsosa on suunnattu muille erityisryhmille kuin ikääntyneille. Säätiön omistuksessa ovat kiinteistöt osoitteissa Lepolankatu 10, Lepolankatu 14 B, Lepolankatu 14 E, Hinaajakatu 2 sekä Kannuskatu 6, joissa toimivat Menten, Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymän sekä Yrjö ja Hanna Kotien toimintayksiköt.

Säätiön yleishyödyllisen toiminnan luonteeseen kuuluu, että se tarjoaa tilojaan maksutta erilaisille kansalaisryhmille ja yhdistyksille kokoontumista ja toimintaa varten.

Lahden vanhusten asuntosäätiö on saanut Suomalaisen työn liiton myöntämän Yhteiskunnallisten yritysten tunnuksen.

Säätiön hallitus

Pertti Merenluoto, puheenjohtaja
Anita Kokkonen
Terttu Pohjolainen
Jari Vanhanen
Maija-Liisa Lindqvist
Ahti Vappula
Erkki Nieminen
Anna-Maija Martikainen

Katso tarjoamamme asuntovaihtoehdot

Asuntomme ovat esteettömiä, turvallisia ja sijaitsevat lähellä palveluita.
Katso asuntomme

Lue tuoreimmat kuulumiset

Ajankohtaisista löydät uutisia, asukastarinoita sekä kuulumisia arjestamme.
Lue lisää
Ravintola Wanhan Herran sali

Tutustu ravintoloihimme

Ravintolamme tarjoilevat monipuolista ja maistuvaa lounasruokaa, kahvia ja leivonnaisia.
Lue lisää ravintoloistamme