Syysterveisiä!

Poikkeuksellisen lämmin kesä vaihtuu pikkuhiljaa kirpsakoihin syysaamuihin. Lomat on suurimmilta osin pidetty ja syksy on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Puissa näkyy jo punaisen sävyjä ja viimeisiä mustikoita saadaan vielä hakea metsästä. Toisaalta sieniä on vielä tulossa ja karpaloita pääsee kohta poimimaan soilta.

Syyskuu alkoi monella ihmetyksellä oman television hajoamisesta, kun kanavat vaihtoivat Ylen kaapeli-tv-talouksissa paikkaansa ja monen televisioon täytyi tehdä uudelleen kanavahaku tai jopa tehdasasetusten palautus. Tämä Ylen televisiokanavien muutos näkyi myös säätiöllä ja moni oli huolissaan televisionsa äkillisestä rikkoutumisesta, onneksi huoli ei ollut tämän isompi ja asia korjaantui itsestään.

Lisäksi osalla säätiön uusimmista asukkaista vuokrien suoramaksujen käynnistymisessä oli viivettä, ja pankissa niiden käsittelyajat olivat kesäaikana tavanomaista pidempiä. Tämä näkyi siinä, että tulevat vuokrat eivät ole menneetkään sovitusti suoramaksuna vaan ne on pitänyt maksaa vielä erillisellä tilisiirrolla. Tämäkin ongelma on jo onneksi korjaantunut ja pahoittelemme tästä aiheutunutta ylimääräistä vaivaa ja huolta.

Entäpä sitten, mitä odottaa syksyltä? Syyskuun loppupuoli on jo toivoa täynnä ja sinne suunnataan katseita mielenkiinnolla, kun rajoituksia aletaan purkamaan ja yhteiskunta alkaa pikkuhiljaa mennä kohti aiemmin tutumpaa arkea. Odotamme aikaa, jolloin ryhmät saavat taas vapaammin kokoontua ja ihmisten näkeminen ja sosiaalinen kanssakäyminen on taas osa normaalia arkea.  Kerhohuoneilta alkaa kuulua innokasta ajatusten vaihtoa ja Skip-Bo -kortteja lätkitään puheensorinan lomassa.

Tätä odotellessa, kuulin eräältä kollegaltani, kuinka hän hieman häpeillen totesi, että heillä juhlitaan kakkukahvein todella pieniäkin asioita. En pitänyt tätä yhtään häpeilemisen tai outouden merkkinä vaan tapana, josta itsekin aion ottaa mallia. Niinpä aion leipaista tänä viikonloppuna sienipiirasta ja juhlistaa ihan vain syksyn tuloa, joka tuo tullessaan oman tunnelmansa aamun usvaisissa maisemissa ja pimenevissä illoissa.

Ps. Paljon mielenkiintoistakin on kesälomien aikana tapahtunut ja etenkin Sammonkatu 3:n Puntarissa ja ravintola Wanhassa Herrassa on tehty paljon uudistuksia. Näistä kuulemme vielä myöhemmin lisää, mutta käykäähän kurkkimassa ja tutustumassa. 😉

Meillä tapahtuu

Tässä tuoreimpia kuulumisiamme sekä muuta ajankohtaista ja kiinnostavaa sisältöä.
Uutiset

Vuokrauksen asiakaspalvelu suljettu 4.3.

Linkki artikkeliin Lue lisää
Uutiset

Ravintola Wanhan Herra palaa talven aukioloaikoihin

Linkki artikkeliin Lue lisää
Uutiset

75-vuotiaat ja sitä vanhemmat lahtelaiset maksutta Kalevan kisoihin!

Linkki artikkeliin Lue lisää